FAQ

Waar is Blackdog actief?

Wij werken hoofdzakelijk in Oost- en West-Vlaanderen, maar we hebben ook klanten in Antwerpen, Limburg en Wallonië. Blackdog is dus eigenlijk overal in België actief.

Waarom kies ik beter voor een vergunde onderneming voor alarm- en camerasystemen?

Blackdog is een vergunde onderneming voor alarm- en camerasystemen. Het is aangewezen om te kiezen voor een vergunde onderneming, omdat deze garant staat voor kwaliteit en zekerheid. Een onderneming krijgt namelijk pas een vergunning bij het voldoen aan 3 strenge eisen:

  1. De zaakvoerder(s) en het personeel kunnen de nodige diploma’s (installatie & onderhoud van alarmsystemen, conceptie van alarmsystemen, leidinggevend) voorleggen en zo hun beroepsbekwaamheid bewijzen.
  2. Het leidinggevend en uitvoerend personeel beschikt over een blanco strafregister
  3. Het bedrijf beschikt over een keuringsverslag van een erkende keuringsinstelling en bewijst zo te voldoen aan de technische vereisten (permanentie, infrastructuur en materialen) aan de hand van een keuringsverslag van een erkende keuringsinstelling

Voldoe je aan alle eisen, dan krijg je als bedrijf een vergunning die overal vermeld moet staan. Elke medewerker krijgt zijn/haar eigen identificatiekaart met pasfoto en vermelding van kwalificaties.

In deze blogpost vind je nog meer informatie.

Waarvoor staat het INCERT-label?

INCERT staat letterlijk voor INtrusion CERTification en is hét kwaliteitslabel per uitstek voor producten en diensten met betrekking tot elektronische beveiliging tegen inbraak. Het INCERT-label wordt enkel toegekend aan installateurs die een bewijs van goed vakmanschap kunnen voorleggen en aan ondernemingen die kwaliteitsproducten gebruiken en beveiligingsinstallaties installeren die beantwoorden aan strenge eisen.

Kan ik de kosten van mijn beveiliging inbrengen in mijn belastingen?

Nee, dit belastingvoordeel is zowel voor de personenbelasting als voor de vennootschapsbelasting afgeschaft.

Kan ik mijn beveiliging ook op afbetaling kopen?

Ja, wij bieden zowel voor particulieren als voor bedrijven een verkoop op afbetaling aan.

Hoe en waar moet ik mijn alarminstallatie en camerabewaking aangeven?

Je moet zowel je alarminstallatie als je camerabewaking bij de politie aangeven. Meer info hierover vind je in onze klantenzone. Als Blackdog klant heb je hier vrije toegang toe. Contacteer ons indien je jouw klantenzone niet terugvindt of als het niet lukt om in te loggen.

Is een jaarlijks onderhoud van mijn beveiliging verplicht?

Ja, een jaarlijks onderhoud is wettelijk verplicht. Maar dit onderhoud heeft ook tal van praktische redenen. Een beveiligingsinstallatie wordt namelijk blootgesteld aan allerlei omgevingsfactoren zoals vuil en vocht. Bovendien bevat de installatie back-upbatterijen die ervoor zorgen dat het systeem blijft werken in geval van een stroompanne. Deze batterijen staan constant onder spanning, waardoor ze na verloop van tijd hun opslagcapaciteit verliezen. Tijdens het jaarlijks onderhoud worden de batterijen en alle andere onderdelen van het systeem nauwkeurig nagezien en gereinigd om storingen of valse alarmen te vermijden. Bij het onderhoud ontvang je van onze vergunde installateur een bewijs van onderhoud. Dit document kan door je verzekeringsmaatschappij opgevraagd worden in geval van problemen met je installatie. 

Wat houdt het jaarlijks onderhoud van een alarmsysteem in?

Tijdens het onderhoud worden alle onderdelen van het alarmsysteem getest. Batterijen worden tijdig vervangen om problemen te vermijden. We gebruiken enkel batterijen van een erkende verdeler, waarbij we garantie krijgen van de kwaliteit van de batterij. Wij geven ook de garantie dat de batterijen minstens één jaar meegaan, is dit niet zo komen wij gratis terug ter plaatse om deze te vervangen. Batterijen van centrale en sirene worden ongeveer driejaarlijks vervangen. De verplaatsingskost voor het onderhoud is meegerekend in het bedrag, ongeacht de afstand die de technieker afgelegd heeft.  Als klant met een onderhoudscontract mag je 7/7 en 24/24 gebruik maken van onze telefonische permanentiedienst. Echter, eventuele depannagekosten (afhankelijk van de aard en de oorzaak van het probleem en eventuele garantie) kunnen wel aangerekend worden.

Van beveiliging tot domotica, we maken jouw bedrijf en huis klaar voor de toekomst