Toegangscontrole

Wil je graag de absolute controle behouden in je bedrijf, dan is een goede toegangscontrole essentieel. 

Scherm cruciale ruimtes af voor onbevoegden

In bedrijven zijn er namelijk vaak belangrijke ruimtes die niet toegankelijk zijn voor onbevoegden. Dankzij een toegangscontrole kan je bepaalde ruimtes afschermen en op elk moment weten wie je gebouw binnenkomt en verlaat. Gedaan dus met het eindeloos dupliceren van sleutels voor werknemers, want met een toegangscontrole kan je steeds op een efficiënte manier het overzicht behouden.

Dankzij een professionele toegangscontrole weet je wie je gebouw binnenkomt en verlaat. 

Goedkoper dan sleutels bijmaken

De klassieke vormen van toegangscontrole zijn uiteraard sloten en sleutels. De kosten lopen echter op wanneer je deze moet bijmaken, of het slot vervangen moet worden na een verlies van de sleutel of een diefstal. Een badge daarentegen kan niet zomaar gekopieerd worden. Gaat deze verloren dan haal je de deze toegangsbadge gemakkelijk uit het systeem.

Voordelen van toegangscontrole via badges

  • Je kunt de toegang automatiseren, en afhankelijk maken van de openingsuren van je kantoor. Zonder code of badge krijgen mensen zonder toestemming ook geen toegang.
  • Flexibele individuele rechten. Binnen grotere firma’s en bedrijven met bijvoorbeeld productiesites is er vaak flexibele toegang vereist. Niet elke werknemer hoeft overal toegang tot te krijgen. Je kunt de rechten per badge wijzigen.
  • Alle activiteiten kunnen gelogd worden, waardoor je achteraf perfect kan achterhalen wie met welke badge waar is geweest.
  • Je kunt kortstondige bezoekers zoals werknemers van pakjesdiensten of klanten en partners tevens zonder moeite binnenlaten in je gebouwen indien nodig.