Brandbeveiliging

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om rookmelders te installeren op elke verdieping van een privéwoning. Ook voor bedrijven gelden er normen. 

Risicoanalyse om brandgevaren te herkennen

Een degelijk geïnstalleerde brandbeveiliging kan een effectieve lifesaver zijn. Als specialisten raden wij aan om minimaal rookmelders te plaatsen in elke (brandgevoelige) ruimte. Twijfel je over welke ruimtes het meest brandgevoelig zijn, Blackdog staat in voor een risicoanalyse van uw bedrijfspand, appartementsgebouw of woning.

Een uitgebreide brandveiligheidsanalyse bestaat uit een studie, schema voor de plaatsing van de melders, een plan voor het uitvoeren van de werken en een planning voor systematische controle en onderhoud van het systeem.

Wil je genieten van een optimale bescherming, dan investeer je beter in een brandbeveiligingssysteem.

Brandbeveiligingssystemen

Rookdetectors zijn namelijk pas echt effectief wanneer ze aan elkaar en aan een alarmsysteem of brandcentrale gelinkt zijn. In dit geval word je meteen verwittigd bij de geringste rookontwikkeling, of je nu aanwezig bent of niet. Bij brand is elke seconde nu eenmaal van levensbelang.

Normen inzake brandbeveiliging

De overheid formuleerde doorheen de jaren ook bepaalde normen die gelden voor bedrijven inzake brandbeveiliging. De nodige brandpreventie op arbeidsplaatsen is vandaag een absolute must. Ben je op zoek naar een optimale bescherming, denk dan naast rookmelders ook aan nooduitgangen en evacuatieplannen. Wij adviseren je graag over een brandbeveiliging op maat van jouw ondernemingspand of woning.

BOSEC-certificaat

Naast het INCERT-certificaat waar Blackdog al enkele jaren over beschikt  voor zijn service en knowhow, werken we ook aan het behalen van het BOSEC-certificaat. Dit vrijwillig keurmerk toont aan dat je als installateur voldoet aan bepaalde betrouwbaarheid- en kwaliteitscriteria.