Zet de beveiliging van jouw horecazaak op punt

16 januari 2023

Het uitbaten van een horecazaak zorgt vaak voor heel wat drukte en stress, met soms lange werkdagen. Zelf de volledige in- en uitstroom van mensen in de gaten houden is een onmogelijke zaak. Daarom is het goed de juiste combinatie van beveiligingssystemen te voorzien, we geven graag wat uitleg.

Bieden van een veilig gevoel

Jouw focus als restaurant-, café- of hoteluitbater ligt natuurlijk op het bieden van een uitstekende service aan klanten en bezoekers. Daarbij hoort ook zorgen voor een zo veilig mogelijk gevoel, zodat ze zich comfortabel kunnen ontspannen in jouw horecazaak.

Een dief die beseft dat er kansen liggen, kan in slechts enkele seconden heel wat buit maken. Niet enkel van jouw inboedel, maar ook waardevolle spullen van je klanten kunnen ze misschien zomaar meegrissen. Met de juiste beveiliging kun jij je focussen op je klanten en het bieden van een service op maat.

Combineren van camerasysteem met geschikte alarmbeveiliging

Een beveiliging via kwalitatieve camera’s en een alarmbeveiliging vullen elkaar zeer goed aan, het zijn complementaire systemen. Wanneer je zaak bv. gesloten is door verlof of ’s nachts na de openingsuren, dan kun je rekenen op het alarm om een inbraak te signaleren. Overdag beschik je natuurlijk over veel te weinig ogen om alles in de gaten te houden, dus laat met een gerust hart de camera’s hun werk doen.

Merk je op het einde van de dag toch dat er zaken verdwenen zijn of geeft een bezoeker melding van een mogelijke diefstal, dan kun je altijd de beelden gaan raadplegen. Bij een kwalitatief en omvattend beveiligingssysteem zullen je klanten ook een groter veiligheidsgevoel krijgen en zich comfortabeler voelen.

Wat met een plotse brand

Als horecazaak zijn er vaak heel wat verschillende elektronische apparaten actief zoals kassasystemen, magnetrons of microgolfovens, (industriële) vaatwasmachines, … Zeker in de keuken is er tijdens de werkuren meestal een brandrisico aanwezig.

Daarom cruciaal om minstens voldoende rookmelders te plaatsen, dit is een absoluut een must. In grotere horecazaken denk je best na over automatische branddetectie en manuele ontruiming. We geven graag enkele handige tips om jouw resto of hotel volledig brandveilig te maken:

  • Duid de nooduitgang(en) aan met de wettelijk geschikte pictogrammen
  • Zorg voor plaatsing van voldoende brandblusapparaten en geef elke werknemer regelmatig een update over het evacuatieplan en de brandblussers.
  • Zorg voor noodverlichting wanneer er bij een stroompanne geen traditionele verlichting zou werken
  • Plaats de nodige branddeuren om indien nodig een brand te vertragen en misschien cruciale tijd voor evacuatie te verlengen

Een gericht beveiligingsplan door een firma met expertise

Reken op een gespecialiseerde beveiligingsfirma met kennis en expertise om een compleet plan samen te stellen en een uitvoering plus installatie op maat te voorzien. Zo worden alle blinde hoeken en risicovolle plaatsen in kaart gebracht en kun jij je volledig focussen op je klanten in jouw café, resto, brasserie of hotel.