Zijn jouw beveiligingscamera’s aan vervanging toe?

6 juli 2022

Een beveiligingscamera valt te vergelijken met een bril. Draag je er goed zorg voor en kijk je voor een periodiek onderhoud, dan zullen de camera’s zeer lang meegaan. Natuurlijk wil je voor de rest van je leven met een scherpe blik door het leven gaan, dus is vervanging soms eens nodig. Welke zaken beïnvloeden de werkbaarheid van je camera’s?

Goed of slecht onderhoud

We vermeldden het al: een periodiek onderhoud verlengt de ‘houdbaarheidsdatum’ van je beveiligingscamera’s, en bij uitbreiding check je beter de volledige installatie. Op die manier ben je te allen tijde zeker van een goed functionerend beveiligingssysteem.

Voor zo’n onderhoud kun je natuurlijk rekenen op Blackdog en is er de mogelijkheid tot een onderhoudscontract. We zorgen voor een complete controle van alle systemen en camera’s, en lossen eventuele storingen op. Na de check-up ontvang je een onderhoudsattest dat eventueel kan voorgelegd worden aan de verzekeraar.

Kwaliteit van installatie

Goedkoop staat echter niet garant voor ‘een goede koop’. Beveiligingscamera’s kun je vandaag online bestellen en daarna zelf ook installeren, waarbij ze allemaal een betrouwbare werking beloven. Vaak is dit niet echt het geval.

Enerzijds is een doordachte plaatsing van de camera’s cruciaal om alle mogelijke onveilige hoeken te beschermen. Dit doe je best nadat eerst een strategische planning werd opgemaakt, en daarbij helpt Blackdog graag. Anderzijds kan Blackdog als gecertificeerde beveiligingsfirma garanderen dat er met kwalitatief materiaal gewerkt wordt. We testen de volledige installatie ook uit vooraleer een definitieve goedkeuring wordt gegeven.

Blackdog garandeert een kwalitatieve installatie en een grondig onderhoud van jouw camera's.

Analoge versus digitale techniek

De eerste generatie beveiligingscamera’s waren de analoge varianten, en tot vandaag worden deze camera’s wereldwijd nog heel vaak verkocht. Ze zijn makkelijk in gebruik en ook vlot te installeren. Maar de kwaliteit van de beelden is heel erg beïnvloedbaar. Bij veel licht of net heel weinig licht ontstaat heel wat ruis.

Daarnaast heb je ook het bestaan van de digitale IP camera’s, ook gemakkelijk in gebruik en met een betere beeldkwaliteit. De camerabeelden kunnen tevens in realtime bekeken worden. Je kunt hier ook perfect bewegingsdetectie aan toevoegen, zodat je meteen melding krijgt van verdachte zaken.

De kracht van Power of Ethernet

Bij Blackdog kiezen we echter altijd voor een bekabeld systeem, vaak met moderne IP camera’s. Stroom en data lopen via een PoE-systeem (Power of Ethernet). Zo is een extra voedingsadapter overbodig, hoeft er geen stopcontact in de buurt te zijn én kun je toch rekenen op kwalitatieve beelden die ook worden opgeslagen.