Investeer in de veiligheid van jouw kantoor

18 maart 2022

Beveiliging op kantoor is erg belangrijk. Zowel je bedrijf als je medewerkers verdienen het om optimaal beveiligd te zijn. Hierbij kan je denken aan brandveiligheid, maar ook de veiligheid van eventuele gevoelige informatie of de inboedel van je bedrijf. 

Het beveiligen van een kantoorruimte is een ander verhaal dan van een privéwoning, want vaak kun je in een bedrijf gemakkelijk binnen en buiten lopen. Met de volgende handige tips hoef je je echter geen zorgen meer te maken over de veiligheid van je kantoor.

Goede beveiliging

Goede alarmbeveiliging is onmisbaar wanneer je jouw kantoor optimaal wil beschermen. Als een inbreker je kantoor wil betreden, word je daarvan op de hoogte gesteld. Dat kan op verschillende manieren en kun je lezen in deze blogpost. Hoe uitgebreid het alarmsysteem wordt, is afhankelijk van verschillende factoren. We denken bijvoorbeeld aan de locatie en de grootte van je gebouw, maar ook het aantal toegangswegen en toegangsdeuren. 

De combinatie van een alarmsysteem met camerabewaking biedt je nog meer controle en ook bewijskracht indien nodig. Camerabewaking op de parking zal ook afradend werken en inbrekers afschrikken om een poging tot inbraak te ondernemen. Better safe than sorry!

Voorkom ongewenste bezoekers

Door middel van toegangscontrole zorg je ervoor dat je kantoor ook tijdens de werkuren goed beveiligd is. De buitendeur beveilig je best door middel van een videofoon met toegangscontrole. Zo kan personeel het gebouw binnen met hun badge of code en kunnen ‘vreemde’ bezoekers zich aanmelden via de videofoon. Je leest meer over toegangscontrole in dit blogartikel.

Brandveiligheid op kantoor

Last but not least wil je ook dat je personeel en de inboedel van je kantoor veilig zijn als er brand uitbreekt. Denk aan het plaatsen van voldoende rookmelders, eventueel handdrukknoppen, maar ook aan een vluchtroute met noodverlichting.