Laat de installatie van domotica over aan een specialist

4 mei 2022

Doe-het-zelf domotica

In verschillende doe-het-zelf zaken kun je domotica aankopen. Het ontwerpen en installeren van een domoticasysteem vraagt wel de nodige nauwkeurigheid en vakkennis. Je hebt een goede kennis van elektriciteit nodig en voldoende inzicht in het systeem dat je wil installeren. Domotica kan heel eenvoudig zijn, maar goede systemen kun je ook oneindig blijven uitbreiden. Dat maakt het ineens een stuk ingewikkelder om alles te configureren en programmeren.

KNX-domotica

Bij Blackdog werken we uitsluitend met KNX-gecertificeerde producten, die worden namelijk uitvoerig en onafhankelijk getest voordat ze voor de markt worden vrijgegeven. Met KNX weet je ook 100% zeker dat producten van verschillende fabrikanten altijd feilloos samenwerken en de mogelijkheden eindeloos zijn. 

Waarom domotica laten installeren?

Met de software van KNX kun je een slimme woonst of werkplek creëren. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Enerzijds kun je het eenvoudig houden en kiezen om gemakkelijk de verlichting te regelen. Anderzijds biedt dit systeem je ook de mogelijkheid volledig los te gaan en verschillende soorten apparaten ermee te verbinden. 

KNX legt de lat van automatisering en het personaliseren een stuk hoger. Hoe handig zou het zijn om na een drukke werkdag niet meer te moeten rechtstaan om het licht dat je liet branden uit te doen, maar dat gewoon vanop je telefoon te doen. Of dat de gordijnen opengaan op het moment dat je wekker afloopt, en overslapen voor altijd verleden tijd is! 

Domoticaspecialist

Je leest het dus al: domotica kan best een complex gebeuren zijn. Om te zorgen dat alles geïnstalleerd en geprogrammeerd is zoals het hoort, doe je dus het best beroep op een erkende installateur.