Inbraakpreventie: hoe bescherm ik mezelf tegen inbraak?

20 september 2021

De meeste mensen worden vroeg of laat slachtoffer van een inbraak. Op dat moment beseffen ze de noodzaak van beveiliging en treffen ze de nodige maatregelen, maar eigenlijk is het dan al te laat. Een inbraak gaat namelijk vaak gepaard met materiële en emotionele schade. Investeer dus vanaf het begin in een goed beveiligingssysteem en zorg voor gemoedsrust, thuis en op kantoor. 

Een beveiligingssysteem zorgt voor gemoedsrust, thuis en op kantoor. 

Wanneer loop ik extra risico op een inbraak?

Woon je in een alleenstaande woning of bevindt je bedrijf zich op een braakliggend terrein? Is je voor- of achterdeur niet zichtbaar vanop de weg? Ligt je huis of zaak vlak bij de oprit van een autosnelweg? Heb je vaak cash geld of waardevolle spullen in huis? Heb je minstens één van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoord, dan is het hoog tijd om extra maatregelen te nemen. 

Welke maatregelen kan ik nemen tegen inbraak?

Er bestaan heel wat voorzorgsmaatregelen die ervoor zorgen dat jouw huis of bedrijf minder aantrekkelijk is voor inbrekers:

  1. Een alarm, camera(sticker) en waakhond zijn de meest effectieve manieren om inbrekers af te schrikken. 
  2. Investeer in duidelijk zichtbare en stevige sloten van goede kwaliteit.
  3. Een no-brainer: sluit altijd je woning of bedrijf goed af wanneer je weggaat. Ramen op kipstand zijn een godsgeschenk voor dieven.
  4. Zorg dat je deuren en oprijlaan zoveel mogelijk zichtbaar zijn. Haal eventuele beplanting weg die het zicht belemmert, zo kunnen inbrekers minder ongemerkt binnengeraken.
  5. Zorg ervoor dat je pand er steeds bewoond uit zie. Ruim dus zeker niet alles op voor je op vakantie vertrekt en laat enkele niet-waardevolle spullen rondslingeren.
  6. Vraag vakantietoezicht aan bij de politie wanneer je op vakantie gaat. 
  7. Beveilig ook je tuinhuis voldoende.

Toch een inbreker over de vloer?

Helaas slagen inbrekers er soms toch in om binnen te dringen in je huis of bedrijf, ongeacht de getroffen veiligheidsmaatregelen. In dit geval is het natuurlijk belangrijk om de schade zoveel mogelijk te beperken. 

Gemiddeld zoekt een inbreker vijf minuten naar waardevolle voorwerpen in een pand waar geen alarmsysteem aanwezig is. Deze tijd wordt drastisch verminderd tot 15 seconden wanneer een alarm actief is. De dief is er dan wel in geslaagd om binnen te dringen, maar de materiële schade wordt zo wel enorm beperkt. 

Ik kies voor een alarmsysteem op maat!

Ben je overtuigd van het belang van een alarmsysteem? Wij bekijken graag vrijblijvend hoe we jouw woning of bedrijf zo goed mogelijk kunnen beveiligen. Zo kan je genieten van een optimale bescherming tegen inbraak. Beslis je om ook je rookmelders aan te sluiten op het systeem, dan word je ook extra beschermd tegen woningbrand. Een alarmsysteem beschermt dus niet enkel je inboedel, maar ook jouw leven!